Obezita
								
		Taxonómia obezity úradu EASO
Na slovách záleží. Presná a konzistentná terminológia je kľúčová pre správnu diagnostiku, účinnú liečbu, spoľahlivý výskum, jasnú komunikáciu a lepšie výsledky pacientov aj zdravotného systému.
								
		Vzdelávacia Akadémia ECPO - téma "Veda o obezite a NCD "
Téme ECPO Learning Academy „ Veda o obezite a NCD “ sa venovali poprední svetoví odborníci, zaoberajúci sa štúdiom obezity.
								
		Nadváha a obezita – problém tretieho tisícročia
Medzi významné zdravotné problémy našej populácie patrí obezita, ktorá je považovaná právom za celosvetovú epidémiu a má ju takmer 2 mld ľudí vo svete.
								
		Prečo vlastne vzniká obezita a aké sú rizikové faktory jej vzniku
WHO udáva, že výskyt obezity sa v Európe od 80. rokov 20. storočia strojnásobil, pričom 30-73 % dospelých má nadváhu a 10-30 % obezitu.
								
		Čo je viscerálny tuk a ako nás ohrozuje?
Napriek tomu, že tuk je dôležitou zložkou našej stravy a potrebný pre správnu funkciu nášho organizmu, v niektorých prípadoch môže byť pre naše zdravie nebezpečný.
								
		Obezita a výživa
Pri nadváhe a obezite dochádza k nadmernému hromadeniu tuku vo vnútri viscerálnej a brušnej oblasti tela, ktoré mení štruktúru a funkciu tukového tkaniv
								
		Ako si zostaviť stravovací plán
Medzi najdôležitejšie faktory, ktoré ovplyvňujú zdravie, patrí životný štýl - súhrn našich aktivít a spôsobu života ( napr. stravovacie návyky, pohybová aktivita, spánok, nefajčenie, optimizmus ).
